Corporate of creative?

Corporate of creative?

Van het internationaal gerenommeerde Mecanoo architecten, via de corporate wereld van Ortec Finance, naar… yoga?

Het carrièrepad van Blanca Wennekes verraadt een zoektocht naar haarzelf. Een zoektocht die iedereen die eerlijk naar zichzelf wil kijken zal herkennen, en die je de overige mensen toe zou wensen.

Blanca kwam ruim twintig jaar geleden als broekie met enkel een mbo-papiertje toerisme op zak, op een wonderlijke manier terecht bij het internationaal gerenommeerde Mecanoo architecten. Hier ontdekte ze een kant van zichzelf die haar hele jeugd bekneld had gezeten: ze stortte zich volledig in de creatieve, vrije, hippe Rotterdamse architectenwereld.

Al snel ontgroeide ze de rol van receptioniste en trok ze  richting HR, volgde ze een opleiding personeel en arbeid en na zo’n tien jaar in de architectenwereld wilde ze uit haar comfort zone stappen, naar een grote HR-afdeling om te kijken of ze het in zich had om in de corporate wereld haar mannetje te staan. Ze ging aan de slag bij Ortec Finance, waar niet creativiteit en design, maar wiskunde centraal stond. 

Ook hier groeide haar verantwoordelijkheid en invloed, maar langzaam begon de schoen te knellen. Is dit wie ik ben? Kan ik de mensen hier werkelijk helpen zoals ik geloof dat goed voor ze is? Ze hield het nog jaren vol, maar besloot uiteindelijk dat het tijd was voor een sprong in het diepe: de wereld van de yoga in, met stiekem het verlangen om vanuit die wereld, met haar bedrijf ook juist in de corporate wereld mensen te helpen weer bij zichzelf en bij hun lijf te laten komen.

De Liberation Stories zijn een reeks van verhalen over mensen die klikken met drijfveren van LavaBird. Mensen die ons inspireren, en die we willen toejuichen in hun zoektocht naar en het beleven van een diepere vrijheid. Binnenkort lees je hier het bijzondere verhaal, de zoektocht naar vrijheid ervaren en aan anderen uitdelen, van Blanca Wennekes. 

PS: in november start Blanca een fietstocht naar India. Zo mogelijk posten we hier later een linkje naar de plek waar je haar kunt volgen.

Terug naar blog