De spotlights uit, de nacht in

De spotlights uit, de nacht in

Pinkpop, de Olympische Spelen, DWDD, title song van de Amerikaanse speelfilm Edge of Seventeen. En toch de stekker eruit. Waarom? 

Ooit begon hij als drummer, even later kwam daar gitaar bij, en toen nam het een vlucht. Al in zijn tienerjaren viel zijn gitaarspel op en maakte hij voor het eerst zijn opwachting op TMF met onder andere Bizzey. Sinds die tijd speelde hij in bands als Rigby en Handsome Poets. Je kent vast de iconische gitaarrif van Sky On Fire. 

Niet in de minste plaats omdat het nummer van de Handsome Poets tijdens de olympische spelen in London het anthem was van het NOS-programma London Late Night en jaren later bovendien de title song werd van de Amerikaanse speelfilm The Edge of Seventeen.

Eelke Mastebroek was regelmatig te zien bij De Wereld Draait Door, speelde op de grote Nederlandse festivals, kent de artiestenruimtes van alle grote Nederlandse poppodia op zijn duimpje, maar besloot toch om enkele jaren geleden uit het bandleven te stappen. Hij trok zich terug in zijn studio in Soundport Rotterdam waar hij teruggetrokken, volledig in zijn eentje, nacht na nacht sleutelde aan zijn eigen sound onder de naam Semimo. 

De Liberation Stories zijn een reeks van verhalen over mensen die klikken met drijfveren van LavaBird. Mensen die ons inspireren, en die we willen toejuichen in  hun zoektocht naar en het beleven van een diepere vrijheid. Martin sprak Eelke Mastebroek daarom in zijn studio over zijn jeugd, de keuze om een succesvolle band te verlaten, zijn verlangens en over Semimo, en over het thema vrijheid. Binnenkort lees je hier meer!

PS: voor LavaBird produceerde Eelke Mastebroek de track van de video op de homepage!

Terug naar blog