Drie veel voorkomende ervaringen met een balanskruk

Drie veel voorkomende ervaringen met een balanskruk

Overweeg jij een balanskruk, op basis waarvan maak je dan je keuze? Want laten we eerlijk zijn: het overgrote deel van Nederland heeft nog nooit op een balanskruk gezeten. Sterker nog: het overgrote deel van Nederland heeft waarschijnlijk nog nooit van een balanskruk gehoord. De traditionele bureaustoel is alom vertegenwoordigd.

Maar zitten op een balanskruk, ook wel wiebelkruk genoemd, is echt een hele andere ervaring dan zitten op de stoelen die we gewend zijn. Daarom hebben we voor jou een aantal ervaringen van klanten verzameld, niet alleen van onze balanskruk,  maar ook van andere wiebelkrukken. We hebben ze ingedeeld in drie belangrijke overwegingen. Een balanskruk:

  • is even wennen;
  • heeft lichamelijke voordelen;
  • is heerlijk veelzijdig. 

1. Een balanskruk is even wennen

Zoals gezegd, de meeste mensen zijn het zitten op een balanskruk niet gewend. Dat komt voornamelijk omdat je lichaam op een balanskruk veel meer vrijheid heeft. Dat kan heerlijk zijn, maar ook onwennig. 

Op een traditionele stoel wordt je lichaam op een zo comfortabele manier in een zithouding met hoeken van 90 graden gehouden en 'uitgeschakeld' zo lang je zit. Als je hoofd en handen maar in de juiste positie zitten, dan is de rest overbodig, zou je kunnen stellen. 

Op een balanskruk is je hele lichaam actief betrokken. En dat is wennen. En daar hebben meer mensen ervaring mee. Hier wat balanskruk gebruikers, die daarover mee kunnen praten.

“Het is even wennen en zoeken naar de juiste balans, hoogte en stand van je voeten. Zodra je dat hebt uitgezocht, zit je stevig en recht op je STiT. Je mist een rugleuning niet, juist niet. ” - Henk over de LavaBird STiT

“De eerste keer dat ik erop zat, voelde het wankel, maar het went snel. Zit elke dag op mijn STiT en heb het idee dat ik daardoor minder nek en rugproblemen heb.” - Merel over de LavaBird STiT

“Een Swopper geeft een fijne ondersteuning. Wel even wennen een stoel zonder rugleuning.” - Annelies over de Aeris Swopper

“In het begin moet je lichaam er even aan wennen, dus rustig opbouwen. Nu zit hij de hele dag prettig.” - Sophie over de Varier Move

Kortom: gun jezelf wat tijd om eraan te wennen. Sommige mensen zitten direct vanaf het eerste moment top en willen niks anders meer, maar je bent in goed gezelschap als je merkt dat het voor jouw echt even tijd nodig heeft. Mede daarom hebben wij de STiTworkshop ontwikkeld: een aantal filmpjes waarin we je met wat tips en oefeningen helpen de STiT eigen te maken.

2. Een wiebelkruk heeft lichamelijke voordelen

Juist datgene wat je niet gewend bent, is zo goed. De vrijheid die je lichaam krijgt. Niet een stoel die je in een specifieke houding forceert en het zitten eigenlijk van overneemt, maar jouw eigen lichaam neemt weer de controle over.

Veel mensen krijgen zo de ruimte om hun 'aangeboren' zithouding weer terug te vinden. Zoals wij zeggen: we kunnen van nature zitten als de beste. Kijk maar naar hoe intuïtief een peuter heerlijk ontspannen op de grond zit, zonder rug- en armleuningen :).

Bij heel veel mensen verdwijnen of verminderen lichamelijke klachten. Bijvoorbeeld pijn in de onderrug. Je leest dat bij de recensies op onze website, hieronder hebben we weer wat ervaringen met een balanskruk voor je op een rij gezet.

“Sinds ik de STiT gebruik heb ik geen rug en arm problemen meer.” - Krista over de LavaBird STiT

“De STiT zit fijn en zelfs na lang zitten minder last van mijn onderrug en bekken.” - Harrold over de LavaBird STiT

“Ik zit elke dag op mijn STiT en heb het idee dat ik daardoor minder nek en rugproblemen heb. - Merel over de LavaBird STiT

“Hij ziet er niet alleen mooi uit maar hij werkt ook heel ontspannend en ontlastend voor mijn rug.” - Wouter over de Aeris Swopper

“Je blijft in een goede houding en veel minder last van mijn rug.” - Bart over de Varier Move

3. De veelzijdigheid van een balanskruk

De gemiddelde balanskruk is compacter, simpeler en lichter dan een bureaustoel. Je pakt 'm er makkelijk even bij en schuift hem net zo makkelijk weer ergens in de hoek of zelfs uit het zicht. Veel mensen gebruiken hun STiT dus niet alleen over bureauwerk, maar pakken 'm er ook bij al ze gitaar gaan spelen, met hun handen werken, de was vouwen, of wat dan ook.

Bovendien voelt het vaak fijner om creatief of ontspannen klusjes te doen op een STiT, omdat je vrij en ontspannen in balans zit, in plaats van weggezakt in een bureaustoel. Hieronder vindt je weer wat wiebelkruk-ervaringen op een rij:

“Met de STiT pas ik bij het thuiswerken weer prima bij mijn antieke bureau.” - Krista over de LavaBird STiT

“Ik neem de STiT overal mee naar toe of ik nou in de woonkamer of op het balkon ga werken, achter de naaimachine of op de laptop.” Suzanne over de LavaBird STiT

“Ik gebruik de kruk vooral bij mijn weefgetouw. Ook in de keuken is hij heel fijn.” - Roos over de Varier Move

Tot slot

Ben je er nog niet over uit? Kijk dan eens of je de balanskruk die je op het oog hebt een poosje mag proberen. De STiT mag je 30 dagen testen en als je er niet blij mee bent mag hij retour en krijg je je geld terug en geven we je indien gewenst alternatief zitadvies.

En heb je inmiddels ervaring met de STiT? Dan vinden we het heel tof als je je review achterlaat op onze website, want het zijn voor ons cadeautjes, en mensen die nog twijfelen zijn enorm geholpen, ook als je beschrijft wat je er juist minder aan vindt.

Want zijn er redenen om juist geen balanskruk gebruiken? Ja, absoluut. Het zou bijvoorbeeld kunnen dat het met een bepaalde blessure of andere lichamelijke uitdaging juist niet slim is om je bekken zo actief te gebruiken. Misschien heb je juist wat extra ondersteuning nodig.

Voel je dan vrij om ons eens een berichtje te sturen. Zoals je in dit artikel kunt lezen hebben we tientallen jaren ervaring met de meest uiteenlopende lichamelijke uitdagingen op het gebied van zitten, dus allicht kunnen we je ook dan van dienst zijn.

We noemden hierboven al een aantal wiebelkrukken. In dit artikel hebben we een overzichtje voor je gemaakt van de verschillende opties. Succes met kiezen!

Oh en wil je meer over onze STiT weten? Dat doe je hier

Terug naar blog