De LavaBird STiT: de magie van twee bewegingspunten op je kruk

De LavaBird STiT: de magie van twee bewegingspunten op je kruk

De LavaBird STiT wiebelt op de grond én de zitting beweegt ook nog eens mee. De meeste kantoorstoelen zijn zo stabiel als wat. Ze bewegen niet, of hoogstens veren ze een beetje en beweegt de rugleuning wat achteruit als je achterover leunt. 

En dat is wel zo handig, toch? Want hoe meer bewegingspunten, hoe lastiger het is om er veilig op te zitten. Zeker als het om een kruk gaat, zonder rugleuning en zonder armleuningen die als veilige muurtjes om je heen staan. 

Nou... nee. Kijk maar:

De LavaBird STiT is dus een innovatieve kruk die niet alleen wiebelt op de grond, maar ook een bewegende zitting heeft, wat resulteert in twee bewegingspunten. Hoewel het concept op het eerste gezicht misschien onstabiel lijkt, is het gebaseerd op solide biomechanische principes die het comfort en de gezondheid van de gebruiker bevorderen.

Biomechanisch gezien is het menselijk lichaam zeer bedreven in het handhaven van evenwicht door middel van actieve en passieve aanpassingen. Wanneer we ons lichaam in een onstabiele positie bevinden, zoals op een wiebelende kruk, reageert ons zenuwstelsel onmiddellijk om ons evenwicht te bewaren. De twee bewegingspunten van de LavaBird STiT spelen slim in op deze natuurlijke respons.

Stel je voor dat je op de STiT zit. Wanneer je wiebelt op de grond, ervaar je een subtiele verstoring van je evenwicht. Dit veroorzaakt een reflexmatige reactie van je bekken- en beenmusculatuur om kleine aanpassingen te maken, vergelijkbaar met hoe je je evenwicht bewaart tijdens het staan. De bewegende zitting draagt bij aan deze aanpassingen. Terwijl je bekken zich kantelt om de wiebelende beweging op te vangen, beweegt de zitting synchroon mee, waardoor je lichaam een natuurlijke en intuïtieve beweging maakt.

Deze beweging lijkt op de manier waarop we ons evenwicht bewaren tijdens het lopen. Stel je voor dat je loopt. Elke keer dat je je voet verplaats, verandert er iets aan je steunvlak en moet je hele lichaam aan de slag om toch in evenwicht te blijven. Je enkel past zich aan, je knieën, je heup en bekken maken subtiele bewegingen om je lichaam stabiel te houden.

Op dezelfde manier helpen de bewegingspunten van de LavaBird STiT je lichaam om zich aan te passen aan de wiebelende situatie, terwijl je toch comfortabel en stabiel blijft zitten.

Kortom, het ontwerp van de STiT combineert kennis van menselijke biomechanica met een slim ontwerp om een wiebelende kruk te creëren die eigenlijk het natuurlijke evenwichtsmechanisme van ons lichaam ondersteunt.

De dubbele bewegingspunten werken in harmonie met onze lichaamsbewegingen, vergelijkbaar met hoe ons lichaam reageert tijdens dagelijkse activiteiten zoals lopen. Dit maakt de kruk niet alleen comfortabeler, maar kan ook bijdragen aan het actief en dynamisch houden van onze spieren en gewrichten tijdens langdurig zitten.

Terug naar blog