Opzoek naar een goede bureaustoel? Koop geen bureaustoel

Opzoek naar een goede bureaustoel? Koop geen bureaustoel

Ben jij op zoek naar een goede bureaustoel voor je thuiswerkplek, en wil je iets dat mooi bij je interieur past? Of wil je je kantoor inrichten, maar heb je een broertje dood aan de saaie kantoorlook? Dan hebben wij een oplossing voor je. En die oplossing is: koop geen bureaustoel. Maar een kruk. Althans, nu stellen we het wel heel zwart-wit. Zo’n ‘Google titel’ is zo kort dat er geen plek is voor nuance. Dus als jouw keuze uiteindelijk toch op een bureaustoel valt: prima. Het belangrijkste is dat de stoel of kruk bij jou past. Alleen adviseren we je om in je oriëntatie zeker de kruk mee te nemen. We geven je vier redenen.

1. Een kruk heeft een meer minimalistische uitstraling

Een bureaustoel ademt… kantoor. Saaaaaai. Er zijn best design kantoor stoelen die er beter uitzien in een lekker interieur, maar dat gaat soms ook ten koste van goed zitten. De impact van een kruk op je inrichting is veel kleiner, en bij een kruk in verschillende kleuren kies je er gewoon een uit die mooi past in jouw inrichting. 


Wat zeg jij? Deze donkergroene balanskruk (de STiT) hoort hier gewoon. Een bureaustoel zou al snel te lomp en intrusief zijn.

2. De juiste kruk past beter bij je lichaam dan de meeste bureaustoelen

Een stoel die super in de look van je huis past is belangrijk, maar je lichaam wil ook wat. Wist je dat bijna alle stoelen je in een houding forceren die helemaal niet bij je lichaam past? Jouw lichaam kan waarschijnlijk beter zitten dan je denkt. Een goede wiebelkruk stimuleert je om een ontspannen actieve zithouding aan te nemen die veel beter voor je is dan die 90-graden houding.

3. Een kruk geeft je meer vrijheid

Een bureaustoel is al snel een flink object. In een kantooromgeving is er weinig aanleiding om je stoel aan de kant te willen of ergens anders nodig te hebben. Thuis kan dat anders zijn. Een kruk is veel makkelijker te verplaatsen. Hij is makkelijker op te bergen, je trekt ‘m er makkelijker bij als je even een extra zitplek nodig hebt, hij staat prima aan de eettafel, kortom: lekker compact en handzaam!

4. Je zit overal beter

Heb jij er wel eens bij stilgestaan dat peuters uit zichzelf perfect kunnen zitten, zelfs op de vloer? Als we ouder worden verleren we dat doordat we zo veel op stoelen zitten die het zitten van ons overnemen en ons in die bekende hoeken van 90 graden duwen. Een goede balanskruk, stimuleert je om zélf te zitten in een houding die bij je lichaam past. Daardoor is de kans groot dat je weer beter leert zitten, waar je ook zit.


Nu is het je vast al opgevallen dat we in dit artikel maar 1 kruk laten zien. Dat is omdat we ook direct graag onze eigen kekke kruk, de STiT, onder je aandacht willen brengen. Een unieke kruk die er niet alleen lekker uitziet, maar die je dankzij twee bewegingsmechanismen intuïtief helpt om je balans te vinden en lekker ontspannen actief te zitten. Er valt natuurlijk nog veel meer te zeggen over zitten en over de balanskruk. Je vind het op onze website, en als je vragen hebt, klik dan eens op de chat knop rechtsonder of neem op een andere manier contact met ons op. Succes met je keuze, en we hopen dat je iets vindt dat super in je interieur past!

Terug naar blog